cardano bleskovky

Cardano bleskovky 1.2.2022

Naposledy aktualizováno 1 února, 2022 Rudolf Bohuslav
cardano bleskovky

V nadcházejících týdnech se roztrhne pytel s novými DEX na Cardanu

Jak už to tak bývá, po příchodu prvních hráčů na trh (MuesliSwap a SundaeSwap) se vyrojilo nespočet dalších DEX, které ohlašují svůj velkolepý příchod na Cardano blockchain, konkrétně např. ADAX (již spuštěno), Cardax, WingRiders (na tuto se těší Charles, od slovenské firmy Vaccumlabs), Minswap, aj. Každá DEX o sobě tvrdí, že je unikátní a nejlepší. Která bude nejlepší, ale ukáže až čas.

Více:

https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/01/ada-charles-hoskinson-is-really-looking-forward-to-this-dex-on-cardano/

https://www.newsbtc.com/news/company/this-is-how-cardax-is-set-to-become-a-top-dex-on-the-cardano-ecosystem/

https://dex.adax.pro/

https://vacuumlabs.com/projects

https://zycrypto.com/cardano-scaling-to-meet-demands-of-thriving-ecosystem-as-hoskinson-says-so-many-dexs-are-coming-online-soon/

Počet adres držící ADA se v prosinci vyšplhal na 4 miliony

Celkově na 4 milionech unikátních adres se nachází alespoň jedno ADA. Celkově taky ubylo traderů, kteří nedrží ADA déle než měsíc, o 29,4 % oproti listopadu (981000 -> 692000), kdežto dlouhodobých hodlerů, kteří drží ADA déle než rok přibylo o 5,78 % (263700 -> 279000).

ada hodlers

Tři největší projekty na Cardanu (dle tržní kapitalizace tokenu) jsou WMT, ADAX a DANA

Dle tržní kapitalizace tokenů těchto projektů se jedná o největší projekty na Cardanu. World Mobile (WMT) se snaží o poskytnutí konektivity do regionů, kde je připojení dost omezené. Snaží se toho docílit pomocí blockchainu a sdílené ekonomiky s odměnou pro lidi právě v podobě tokenu WMT. Další je ADAX, což je DeFi projekt, který dnešním dnem spustil ostrou verzi DEX. Trojici uzavírá DANA, token projektu Ardana. I Ardana je DeFi projekt, který má lidem poskytnout stablecoin na cardanu, DEX, atd.

Více:

https://worldmobile.io/

https://adax.pro/

https://ardana.org/

https://twitter.com/wmtoken/status/1488062457197522947

Naštvaný Charles H. vyzívá SundaeSwap a CardStarter k uklidnění

Možná jste zaregistrovali na sociálních sítích praní špinavého prádla mezi komunitou CardStarter, která měla poskytnout likviditu SundaeSwap a za to jim mělo být odměnou cca 150 milionu SundaeSwap Tokenů. SundaeSwap tým se ale po spuštění DEX rozhodl jim dát za odměnu pouze cca 10 milionů tokenů. To si CardStarter komunita nechce nechat líbit a začala přestřelka na sociálních sítích. Na to už se nemohl Charles dívat a naštvaně jim napsal: „Get your shit together“. Tedy aby se dali dohromady, urovnali vztahy a došli ke smírnému řešení. Původně se k tomu Charles vyjadřovat nechtěl, ale není se čemu divit, protože takové jednání poškozuje celý Cardano projekt jako takový.

Více:

https://ambcrypto.com/get-your-sht-together-cardanos-hoskinson-on-this-evolving-feud/

https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/01/cardano-ada-an-angry-charles-hoskinson-tells-sundaeswap-and-cardstarter-teams-to-cool-it/

Cardano má silný support kolem $1

Vypadá to, že investoři akumulují ADA ve výprodeji. Alespoň to vyplývá dle Santiment dat. Kolem ceny 1$/ADA došlo k obrovské akumulaci. Počet adres držících mezi 10 000 a 1 000 000 ADA vzrostl o 15 000 % od 15. 12. 2021. To dává Cardanu celkem slušný support a nemuselo by tak dojít k dalším výraznějším ztrátám. Dle technické analýzy by dokonce mohl nákupní tlak vyhnat cenu až k $1,6/ADA. Nicméně pokud dojde k proražení tohoto supportu, může se ADA dostat až někam k $0,66/ADA.

Více:

https://cryptobriefing.com/cardano-under-significant-buying-pressure

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments