Cardano bleskovky 23.11.2021

Naposledy aktualizováno 23 listopadu, 2021 Rudolf Bohuslav

Charles Hoskinson věří, že Cardano se nachází v nejlepší pozici pro vniknutí do krypto prostoru

Futuristické a vícefunkční kryptoměny jako Cardano, dělají adopci kryptoměn více hladkou a hodnotnou. Charles ve svém AMA mluví o významu takzvaných „rollups“, které řeší škálování ve druhé vrstvě. Toto dle jeho názoru určitě využije několikero DEX řešení. Dále Charles zmiňuje výhody UTXO modelu. Zdůrazňuje důležitost tzv. důkazů s nulovou znalostí pro adresování soukromí a škálování. Zmiňuje také roli Hydru jako off-chain řešení transakcí, což mnohonásobně zvedne TPS.

Více:

https://youtu.be/NJcVEJ1a6eg

https://ambcrypto.com/charles-hoskinson-believes-cardano-is-in-the-best-position-to-venture-in-this-space/

Nové NFT tržiště Adapix využívající smart contracts

19. listopadu bylo spuštěno nové NFT tržiště Adapix, využívající smart kontrakty. Jen v několika prvních minutách zalistovalo na 300 lidí své NFT. Adapix je skutečná dApp, podobná jako OpenSea, Rarible či Solanart. Proces výměny netrvá více než 15 sekund a je kompletně transparentní a bez bez zapojení třetí strany.

Více:

https://adapix.io/

https://cardanofeed.com/adapix-cardano-nft-marketplace-is-live-13518.html

3air využívá blockchain technologie pro poskytování rozsáhlého širokopásmového připojení v Africe

Platforma pro poskytování širokopásmového připojení k internetu, 3air, chce přinést bezproblémové připojení k internetu v Africe. 3air je postaven na Cardano blockchainu, využívající blockchainové progresivní technologie. Toto řešení také využívá řešení pro managment identity, Atala Prism od IOHK. 3air chce poskytovat internet, IP telefonování a digitální TV v rozvojových zemích, kde jiní nebyli schopní vybudovat požadovanou infrastrukturu. Dle World Bank Group by vybudování této infrastruktury trvalo až do roku 2030 a vyžadovalo investici 100 miliard $. 3air navrhl řešení pro spuštění těchto služeb v nové zemi za 6 měsíců s investicí kolem 20 miliónů $.

Více:

https://3air.io/

https://news.bitcoin.com/3air-leverages-blockchain-technology-to-deliver-extensive-broadband-connectivity-in-africa/

BitMart zalistoval token DANA

Ardana je DeFi Hub projekt založený na Cardanu. DANA token tohoto projektu byl zalistován na burze BitMart. Později v tomto týdnu by měl být token zalistován i na Gate.io. Ardana je stablecoin protokol navázaný na různá aktiva + DEX postavená na Cardano blockchainu. Podporuje on-chain Cardano native assets, které můžou být swapovány přes DEX.

Více:

https://nulltx.com/introducing-ardana-the-next-generation-stablecoin-ecosystem/

https://twitter.com/BitMartExchange/status/1462271935639965696

https://twitter.com/ArdanaProject

https://ardana.org

Evropská největší směnárna BITSTAMP zalistuje Cardano

BITSTAMP oficiálně oznámil, že zalistuje Cardano. Toto zalistování se odehraje v několika fázích. Od 23.11. bude ADA možné vkládat a vybírat. Od 24.11 bude možná vkládat „post-only“ příkazy do orderbooku. Později od 24.11. bude možná již zadávat limitní příkazy. Po dosažení dostatečné likvidity se otevře kompletní trading.

Více:

https://blog.bitstamp.net/post/ada-the-token-behind-cardano-is-making-its-appearance-on-bitstamp

3.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

3.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments