cardano bleskovky

Cardano bleskovky 16. 3. 2022

Naposledy aktualizováno 16 března, 2022 Rudolf Bohuslav
cardano bleskovky

Trezor Suite nyní podporuje Cardano

Jedna z nejznámějších hardwarových peněženek Trezor přidala nativní podporu pro Cardano přímo v jejich desktopové aplikaci Trezor Suite. V rámci této aplikace můžete nyní provádět transakce jak s ADA, tak s tokeny této sítě. K dispozici je také staking. K implementaci Cardano do Trezoru významně přispěl tým 5inaries.

Více:

https://blog.trezor.io/trezor-suite-update-march-2022-3e1823fa22d7

https://fivebinaries.com

Hydra na testnetu

Charles Hoskinson vyjádřil nadšení z Hydra týmu za spuštění prvních hlav Hydry na testnetu cardana. Stalo se tak skoro po roce od publikace prvních výzkumných publikací na toto téma. Přínos Hydry pro Cardano jsme rozebírali v bleskovkách pár týdnů zpátky. Hydra by měla přinést hlavně zvýšení propustnosti sítě, snížení odezvy a poskytnout nízko poplatkové řešení bez náročnosti na uložiště.

Více:

https://twitter.com/IOHK_Charles/status/1503908122246713351

https://u.today/cardano-reaches-new-scaling-milestone-ada-price-yet-unmoved-details

Na Cardanu staví více než 500 projektů

V poslední době začíná na Cardano blockchainu stavět více a více projektů. Není divu, když tato smart contract platforma má např. oproti ethereum mnohonásobně nižší transakční poplatky. Aktuálně není ani problém s vytížeností sítě, jako tomu bylo pár týdnů zpět. S ohledem na avizované další zvýšení propustnosti sítě a celkové škálovatelnosti, to začíná vypadat, že Cardano by mohlo mít v následujících letech opravdu úspěch.

Více:

https://twitter.com/Cardano/status/1503702101842616327

https://finbold.com/over-500-projects-are-now-building-on-cardano-as-the-ada-ecosystem-continues-to-grow/

https://cryptopotato.com/over-500-projects-building-on-cardano-claims-iohk-director/

Množství ADA v DeFi kontraktech neustále roste

Dle defillama se objem zamčených ADA na DeFi platformách neustále zvyšuje. K dnešnímu dni je hodnota celkového objemu všech zamčených ADA již 211,61 miliónů dolarů, což je skoro dvojnásobek oproti minulému měsíci. Platformám dominuje SundaeSwap (53,22 % dominance). Pokud vezme v úvahu i stakované governance tokeny, je hodnota zamčených prostředků dokonce 300 miliónů dolarů. Charles Hoskinson také prohlásil, že hodně DApp vývojářů čeká na červnový hard fork Vasil, který by měl přinést pipelining. DeFi na Cardanu tak také ještě čeká obrovský rozmach.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments