cardano bleskovky

Cardano bleskovky 15.2.2022

Naposledy aktualizováno 15 února, 2022 Rudolf Bohuslav
cardano bleskovky

Cardano zvyšuje odměny hackerům za odhalení zranitelností

Cardano Foundation ohlásilo, že zdvojnásobuje odměnu pro hackery, kteří najdou zranitelnosti v síti. Tato odměňovací akce potrvá 6 týdnů do 25. března a má za účel učinit síť více bezpečnou. Za kritické bugy v Cardano-node je vypsaná odměna $20 000, další stupně bugů jsou high ($10 000), medium ($4 000) a low ($800). Pro Cardano-wallet jsou odměny za kritické bugy $15 000, high ($6 000), medium ($2 000) a low ($600). Hackeři musí CF dodat kompletní report, aby vznikl nárok na odměnu.

Více:

https://finbold.com/cardano-announces-the-doubling-of-rewards-for-hackers-to-spot-possible-vulnerabilities/

https://u.today/cardano-increases-incentives-for-white-hat-hackers-heres-why

Google přidal Cardano do svého integrovaného převodníku měnových kurzů

Pokud používáte google pro rychlý přepočet kurzu mezi dvěma měnami, od nynějška můžete tuto funkci používat i pro ADA. Google totiž přidal do svého převodníku měn právě Cardano, konkrétně tedy do Google Finance. Zkuste do google vyhledavače napsat např. „10 ADA to CZK“ a uvidíte přehledný graf s aktuálním kurzem a dalšími informacemi. Cardano se tak zařadilo po bok dalších cca 8 kryptoměn, které google převodník kurzu podporuje.

Více:

https://www.google.com/

https://zycrypto.com/google-adds-cardano-to-its-integrated-currency-conversion-rate-system/

SundaeSwap distribuuje dalších 20 milionů tokenů mezi všechny pooly z původního hlasování poolů

SundaeSwap vyhlásilo anketu o tom, že chce distribuovat dalších 20 miliónů tokenů mezi všechny pooly, které se účastnily hlasování o dostání se mezi vybrané pooly pro ISO a nevyhrály. Tento „reverse ISO“ bude probíhat od 19. 2. jednu epochu. Všechny distribuované SS tokeny z prvního i druhého ISO budou k vyzvednutí pomocí DripDropz od 1. března. Pooly pro druhé ISO naleznete v odkazu níže.

Více:

https://iso.sundaeswap.finance/#/reverse-pools

https://twitter.com/SundaeSwap/status/1493350916929601536

https://sundaeswap-finance.medium.com/the-reverse-iso-proposal-promoting-cardanos-decentralization-5bbd2b290485

https://cryptoslate.com/reverse-iso-will-see-20-million-more-sundaeswap-tokens-given-away/

Cardano předstihlo BTC ve znormovaném transakčním objemu

Cardano předstihlo BTC a ETH ve znormovaném transakčním objemu za 24 hodin, který slouží k lepšímu porovnání transakčního objemu, neboť bere v úvahu jak UTXO, tak „account-based“ transakce. Normální transakční objem porovnává pouze přesunutou hodnotu obvykle v $. Cardano má k tomu ještě obrovskou výhodu v řádově nižších transakčních poplatcích. Srovnání viz obrázek.

transaction volume compare

Výsledky hlasování Catalyst Fund 7

V pořadí již sedmé kolo hlasování v Project Catalyst, což je hlasování účastníků Cardano sítě o rozdělení bounty mezi vývojáře Cardana, bylo ukončeno a byly zveřejněny výsledky. Funding získalo celkem 269 návrhů, bylo vybráno 22 komunitních výzev. Celkem bylo uděleno ~257 707 hlasů z ~52 500 registrovaných peněženek. Další kolo (Fund 8) započne 16. 2.

Více:

https://drive.google.com/file/d/193GZulHuk0zhpTrMiLhcNC4OeEMoRyIa/view

https://docs.google.com/spreadsheets/d/19_TEovS_Gemwvz2qlc6jGPizqAY8ZeDrzbH3DSeXyto/edit#gid=309291557

https://twitter.com/InputOutputHK/status/1491815412606119936

https://cardano.ideascale.com/

https://t.me/cardanocatalyst

3air nakonec nevyužije Cardano blockchain

Platforma 3air, která má přinést díky blockchainu konektivitu lidem v Africe, měla využít Cardano blockchain, avšak kvůli absolutnímu nedostatku dostupných vývojářů, kteří ovládají¨ programovací jazyk Haskell (na kterém je postaveno Cardano), nakonec zvolila síť SKALE, která je postavena na Ethereu. Zástupci 3air uvedli, že se několik měsíců snažili sehnat senior programátory Haskellu, ale povedlo se jim sehnat pouze dva junior programátory, se kterými není 3air schopen zajistit vývoj v řádném čase. Bohužel Haskell není mezi programátory příliš v oblibě a je jich tedy na trhu veliký nedostatek. Je to veliká škoda, neboť sami zástupci 3air uvedli, že věří v Cardano a to co představuje, ale tento problém jim znemožnil ho využít pro svůj projekt.

Více:

https://cointelegraph.com/news/blockchain-based-internet-company-3air-abandons-cardano-for-skale-network

https://cryptoslate.com/cardano-wont-be-a-part-of-bringing-democratized-broadband-internet-to-millions-of-africans-after-all/

https://docs.3air.io/about-3air/

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.” – Henry Ford

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments